21.8. kotiin lähtö

Eiliseltä vielä pari kuvaa.

Illalla huomasimme, että hedelmät eivät riitä smoothin tekoon, joten paistoin letut ja sen ainoan banaanin flambeerasin.

Lettu kääritty baananin ympäri lisättynä peinoinen ripaus lettuhilloa.

Oli aikas hyvää.

Hyvin nukutun yön jälkeen jatkettiin tavaroiden etsintää, sillä piti löytää niin puhtaat kotiin vietävät ylimääräiset käyttämättömät, kuin likaiset vaatteet. Ja niitä muuten riitti ja eripuolilta venettä.

Lähtiessä, 4.7. reissuun, kaikille oli omat paikkansa. Mutta jostain ihmeen syystä ne levisivät ympäri venettä. Ei selvinnyt, kuka ne oli levittänyt, mutta ei kyl kauheesti syyllisiäkään etsitty….

Kun tehtävä oli pääpiirteittään suoritettu, lähdettiin sisäväylää pitkin kotisatamaa kohden.

Nyt kun tankit melkein tyhjät, kulki venekin huomattavasti kevyemmin ja saavutti matkanopeuden, jota olisin toivonut aikaisemminkin, täydessä lastissa, sen saavuttavan.

Ahtopaineet 1.3 bar ja kierrokset viisarin verran yli 3600 rpm, jolloin vene kulkee kuin ”sukkasillaan”.

Päästyämme perille, jätin Madamen siirtämään kassit maihin ja itse hilpasin hakemaan autoa. Matkaa autolle oli vähän toista kilometriä, sillä automme oli ollut lainassa, ja olivat luvallamme palauttaneet sen omalle parkkiksellemme.

Tavarat autoon ja kotiin.

Kävin vielä samoilla lämpöisillä kaupassa ja kotiin palattuani tajusin, että onneksi ei tullut poliisiautoa vastaan (niillä kun nykyisin kamerat) eikä sattunut mitään ikävää.

Auto oli nimittäin seisonnassa, siis ilman vakuutusta ja näin ollen ajokiellossa.

Olin unohtanut tyystin koko jutun.

Siispä nettiin ja auto takaisin liikenteeseen.

Tällä reissulla ja 48 vuorokauden aikana, tuli ajettua Sarza2:lla 542 merimailia jolloin kone oli käynyt 53 tuntia, tahtoo sanoa, että keskiarvolla 1.5 lt/nm naftaa paloi 813 litraa. Hiilijalanjälki, jos käytämme nykymuodin mukaista ilmaisua, oli jonniinmoinen. Mutta nautimme joka sekunnista, emmekä tunne minkäälaista syyllisyyttä moisesta hiilen tuhlauksesta.

heinäkuun pysähdykset

Siinäpä heinäkuun saaret tai satamat, missä Sarza2 vieraili.

elokuun pysähdykset

Elokuun paikoista voisi mainita meille uutena siskoni ja hänen miehensä kanssa käydyt Örö, Rosala sekä Högsåra, joihin on ehdottomasti päästävä uudelleen. Niistä jäi niin hyvä maku ja paljon vielä nähtävää

Seuraavaa reissua odotellessa, hyviä lukuhetkiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.