Myrskyn jälkeen kotiin ja erikoinen plotterin lukema ti 29.8.

Puolen yön aikoihin puuskainen tuuli aiheutti pientä heilumista Sarzalle ja sai aikaan pientä nykimisen tunnetta. Nukahdin siihen tunteeseen. Olimmehan turvassa kuitenkin.

Lähdimme ajelemaan kotiin päin puolen päivän maissa. Olin ruutupaperille kirjoittanut kissan kokoisilla kirjaimilla, etten unohtaisi kytätä plotteria. Syy moiseen oli matkamittarin eli lokin lukemien vaihtuminen.

Tämä on yhdeksäs kesä, kun Sarzalla ajellaan ja nyt koittaa hetki, kun 10 000 merimailia tulee plotteriin täyteen. Se on mielestäni aika kunnioitettava saavutus.

Vaikka mittarissa on vain neljä numeroa osoittamaan ajettua matkaa, kyttäsin, koska se vaihtuisi maagiseen 10-tonniin. No ei vaihtunut, ei. Tulikin vain neljä nollaa. Olisihan se pitänyt tajuta, ettei mittaritaulussa ole tilaa kuin neljälle numerolle.

Toivuin kuitenkin aika nopeasti ”järkytyksestä” ykkösen puuttumisesta nollien edestä. Oli ajettava kotisatamaan, joten oli ”terästäydyttävä” ja hoitaa homma loppuun asti kunniakkaasti 😉

Olisimme tulleet paria päivää myöhemmin kotiin, mutta kun lupailivat sateita koko viikoksi, päätimme aikaistaa kotiin paluun. Olimmehan ollet reissussa kuitenkin 61 vuorokautta.

Tällä länteen suuntautuvalla reissulla kävimme yhteensä 41 kohteessa. Niistä luonnonsatamia oli 26 saarta ja loput 15 ns palvelusatamia. Palvelusatamaksi lasken laiturin, jos siellä on sähkö.

Matkaa kertyi 535 merimailia. Se on pikkuisen vähemmän kuin yleensä meillä on tullut näillä reissuilla. Syy moiseen oli pieni oikaisu eli emme käyneet Naantalissa eli saaristomeren pohjoisosissa tällä kertaa. Meidän piti mennä sinne, mutta tuttava, jonka luokse olimme menossa, ei olisi ollut paikalla. Jätimme sitten käymättä tänä kesänä siellä. Ehkäpä seuraavana suvena sitten.

Kaiken kaikkiaan reissu onnistui. Sarza toimi loistavasti kuten miehistökin.

Lopuksi vielä video myrskyn tuottamista tyrskyistä. Sony RX10 3 ja puuta vasten tuettuna, joten voi vähän heilua.


Tyrskyt kuvattuna Lähteelän kalliolta.

Seuraavaa reissua dotellaan.

2 comments

  1. Mielenkiintoista luettavaa on ollut ja hienoja kuvia. Paljonko tällä 61 päivän reissulla on palanut dieseliä?
    T:Lasse

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.