Jääveistoksia katsomassa Oittaalla

Suurin osa blogini kirjoituksista ja kuvista sekä videioista näyttelee vesi elemettinä ja sen ympäristöä. Tavallaan tämänkin aihe on vesi – toki vähän eri olomuodossa eli jäästä ja miks ei lumestakin. Onhan taustalla kuitenkin lumi hyvin vahvasti esillä.

Ja kuten kuvasta näkee, keli on mitä parhain. Pakkasta 5-10 astetta ja tuulta ei nimeksikään. Ollakseen hiihtoloma-aika, yllättävänkin ”vähän” ihmisiä. Pelkäsin, että täällä ei sekaan mahdu, mutta hyvin oli tilaa. Jopa näillä upeilla, hyvin hoidetuilla laduilla olisi ollut tilaa.

Näitä veistoksiahan me tulimme katsomaan.


Video niin veistoksista kuin vähän ympäristöstäkin sekä piipahdus ravintolaan.

Aivan käsittämättömän hienoja töitä. Kyllä on saanut tarkkana olla, kun jäätä on koverrettu ja kairattu.

Niin, ja näitä kuvia ei ole mitenkään jälkikäsitelty, kuvan kaappauksella vain videosta otettu.

Täytyy vain ihmetellä Insta 360 ONE x2 kameran kuvan laatua. Jotenkin näissä lumisissa maisemissa tämä kuvaa paremmin kuin kesällä merellä, vai tuntuuko se vain siltä, kun ei pitkään aikaan ole ulkona kuvannut?

Alakuvassa vanha kansansadun kuvaus, kettu ja karhu sekä kalastus hännällä.

https://www.suurpedot.fi/petola/tarinat-ja-perinteet/suurpetosadut/karhun-kalanpyynti.html: Jääveistoksia katsomassa Oittaalla

Luin kyllä sadun videollekin, mutta en huomannut, että videointi ei ollut päällä, joten turha lukeminen 😉 Harmitti kotona kun huomasin.

Kuten videolla mainitsen, olisi aika upea nähdä nämä iltavalaistuksessa, mutta emme taida nyt illaksi tulla ihailemaan valaistuja töitä. Tampereella joskus nähtiin vastaava näyttely iltavalaistuksessa ja se oli upea. Nyt täytyi ”tyytyä” vain auringon valoon. Ja se oli huikea.

Oittaalla on myös hyvin toimiva ravintola, jossa olisi ollut tarjolla buffapäydän antimia 15.-€ hintaan, mutta me passasimme sen nyt tällä kertaa. Näytti olevan aika täysi, joka oli yksi syy passamiseen ja toinen oli aikainen aika meille, eli ei ollut vielä nälkä. Tuossapa vielä linkki ravintolaan: https://www.oittaanetti.fi/

https://www.oittaanetti.fi/: Jääveistoksia katsomassa Oittaalla

Viimeksi olemme kesäaikaan Oittaalla käyneet ja siitäkin on vierähätänyt aikaa varmaankin yli kymmenen vuotta. Katsotaan nyt sitten, koska kerkeämme seuraavan kerran näihin maisemiin saapua. Toivottavasti ei mene yli kymmentä vuotta 😉

2 comments

  1. Oittaa oli itselleni ihan vieras kaupunginosa, vaikka jopa jonkin verran Espoota tunnenkin. Ei ollut pahanhintainen tuo buffa, varsinkaan jos on yhtään laadukas. Voikohan sinne varata pöytää, kun taitaa olla ilmeisen suosittu… Upeita muuten nuo veistokset ja muutenkin taalviset maisemat näyttävät hienoilta.

    Tykkää

    • Heissan. Nyt kannattaa mennä katsomaan veistoksia ennen kuin suojasäät sulattavat ne. En tiedä saako ravintolasta varata pöytää, mutta sen varmaankin saa selville, kun ottaa yhteyttä sinne. https://www.oittaanetti.fi/ Tuolta varmaankin saa tietoa. Ja kiitos jos blogini kiinnostaa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.