Sarza2 talvitelakalle 16.10.

Tämän syksyn ajot jäivät lähes nollaan, joten oli parempi nostaa vene ylös. Noston sai tälläkin kertaa tehtäväksi kuljetus Ekblad. Jos joskus tarvitset nostopalvelua – 0400 210 514. Toimii ainakin Espoo-Kirkkonummi akselilla. Kalusto on uuden karheaa ja kuski rauhallisen ammattitaitoinen, joten suosittelen.

Sarza pääsi kyytiin

Ja tietenkin vettä alkoi juurikin parahiksi ropista, joten vesi elementtinä jatkui siis ihan reilusti koko tapahtuman aikana 😉 Minulla oli sateen kestävät kuteet, mutta kaverillani Keijolla, joka tuli avukseni ei, joten kastui aika pahasti. Olin tilannut Vantaan pesupalvelulta pohjan pesun, koska omilla vehkeillä ei tahdo tulla mitään moisesta hommasta, kun selkä ei enää kestä kykkiä. Ja onhan tuolla pesufirmalla ihan toisen tehoiset painepesurit kuin minun ”kotipesuri”

pukeilla jo ja seuraavana päivänä ei enää satanut

Kyllä on kylki kiiltävä pelkän painepusun jälkeen, kun se on käsitelty keraamisella pinnoitteella.

Itse tilasin tuotteen Aliexpressistä kirjoittamalla hakukenttään Spray Ceramic Car Top Coating 

ja kun tuon kautta ostaa, saan pienen provikan

Nykyään vastaavia tuitteita saa jo kotimaisiltakin kauppiailta, esim Motonetista tai googlaa keraaminenpinnoite.

En tule enää käyttämään mitään mutta, esim vahaa, kun keväällä pitää vene uudelleen ”kiilloittaa”. Tuohon vesirajaan ei tullut edes sitä perinteistä keltaisen ruskeaa rantua.

19.10 oli eka pakkasyö etelässä

Autojahan on jo aika kauan pinnoitettu keraamisilla aineilla, mutta venemaailmassa se on ”vähän” uutta. Ollaan varmaankin niin vanhanaikaisia, ettei uskota uusien tuotteiden paremmuuteen.

arpominen putkissa alkaa

Eli, nyt ei kannata sanoa; vanhassa vara parempi.

Kun läksin pressukehikon tekoon, sai skrapata ekaa kertaa tänä syksynä.

Masi tuli kaveriksi, kun alettiin pressulle kehikkoa kyhäämään. Onneksi olen numeroinut nuo lasikuituputket, joten Masi ojenteli numerojärjestyksessä putkia minulle ja sitten minä niitä vaan kurkiputkeen ruuvilla kiinni. Tämä Exelin tekemä järjestelmä on tosi hyvä, helppo kasata ja kestävä. Tämän ositn Exän kaksoisveljeltä, joka taas oli ostanut MV-kuomulta nämä joskus 90-luvun alkupuolella Marino 8000 peitteeksi. Eli, kohta ovat 30 vuotta palvelleet. Niin, ja tuo valkoinen päällimmäinen pressu on saman ikäinen, tosin jo sen verran reikäinen, ettei vettä pidä, ja siksi sen alla onkin tonen vettäpitävä pressu.

nyt jo pressu päällä

Juuri kun olimme aikeissa vetää pressut päälle, tuli Timppa paikalle ja kolmisin se menikin sitten todella kivuttomasti ja nopsaan. Kahdestaan olisin ollut aika savotta.

Tässä video edellisvuoden pressutuksesta ja silloinkin Masi oli mukana.

https://youtu.be/ZwlPzPJ8YJc

8.11.2021

Kiitos vielä kerran mukana olleille ystäville.

Vielä on veneitä laiturissa paljon, mutta suurin osa isoimmista alkaa jo olla pukeilla.

Tännehän tuodaan muualtakin veneitä aika paljon. Kaiken kaikkiaan tänne Suomenojan kentälle mahtuu kuulemma melkeinpä 2000 paattia ja laitureihin vähän yli 1000, joten aika iso satama tämä on.

20.10 kentän tilanne

Kun tarkistin perävetolaitteen öljyt, huomasin jälleen veden olevan öljyjen seassa. Huono juttu. Se on ollut nyt kahtena syksynä Volvo Pentalla SUVilla ja vielä vuotaa vettä sisäänsä? SUVin mies kävi nyppäämässä vetolaitteen mukaansa ja tutkailee syytä Lauttasaaressa pajallaan, josko syy selviäisi. Laitoin sähjöpostiviestiini ehdotuksen, että menisi takuuseen, mutta saapi sitten nähdä, kuinka käy.

Tämän kesän matkoja ei tullut tehtyä kuin 469 merimailin verran, jolloin kone kävi 50,8 tuntia.

Tämä on alle puolet normaaleista kesistä, mutta johtui Madamen sairastelusta. Joskok sitten ensi suvena. Naftaa paloi ”vain” 670 litraa, joka tekee noin 1,4 litraa merimailille. Alhainen kulutus osittain selittyy vähäisen Webaston käytön myötä, se kun vie naftaa samasta tankista.

Öljyt on vaihdettu koneeseen ja jäänestoaineet makeavesijärjestelmään sekä toilettipuolelle. Siispä pakkaset voivat tulla.

Seuraavaan kertaan.

4 comments

  1. Terve. On ollut mielenkiintoista lukea tarinoitasi veneilystä ja veneen kunnossapidosta. Mielenkiinto nousi esiin kertomastasi keraamisesta pinnoitteesta. Voitko paljastaa mitä tuotetta käytit? Haluaisi itsekin pitää kyljet valkoisina läoi kauden. T Sealine F33 Angel Porvoo

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.