6.8. Satama vaihtui Iniöön ja tankille

Vaikka tuuli yöllä vähän vetelikin venettä ja köydet keulassa välillä nirskuivat, se ei haitannut meidän unia. Varmaankin ollaan jo totuttu tuohon kitinään knaapeissa.

Saari ja satama jätti oikein miellyttävän ”maun” meihin kumpaisenkiin, joten voipi olla, että tullaan uudemman kerran tänne, jos näillä kulmilla liikutaan.

Mutta nyt oli vuorossa seuraava satama, Iniö. Ja miksikö juuri Iniö.

Täältä saa, tai ainakin ennen saanut seutukunnan halvinta naftaa. Björklund Båtslip, jossa tehdään myös kuuluisat Sailfish-veneet, on tankkauspiste. Myös lääkäri luotta tuohon veneeseen: https://saaristolaakarit.fi/laakarivene/

Nyt nafta maksoi 1,36 € / lt. Mielestäni ei ollutkaan ihan halvimmasta päästä, joten en ottanut tankkia täyteen, vain vähän yli 200 litraa.

Iniön satamaa

Siitä jatkoimme kilometrin verran eteenpäin, Iniön Vierasvenesatamaan. Tämä on vaan jotenkin kivemman oloinen paikka jäädä yöksi, vaikka tankkauspisteen vieressäkin olisi ollut yöpymismahdollisuus.

Ei ollut vielä puolen päivän aikaa ruuhkaa, mutta kerkeehän tänne tulla vene jos toinenkin.

tulijoita näkyy olevan

Ja tulijoita näköjään on. Hyvä niin.

Käytiin kaupassa satamamaksu hoitamassa, 27.- €, ja samalla näki, mitä olisi huomenna ostettavissa, kun matkamme jatkuu. Tänään on tarkoitus mennä ravinteliin, on kuulemma taas riittävästi veneruokaa saatu 😉

Satuinpahan näkemään tosi ison parven merihanhia.

merihanhiparvi, tässä ehkä neljäsosa näkyvillä

Nyt sain myös pari hyvää, mielestäni, lentokuvaakin.

Ei ollut Nils Holgersson kyydissä tällä kertaa

Jos joku ei muista, kuka oli Nils, niin peukaloinen.

Kyllä täytyy olla tyytyväinen tähän Sony RX10 kuvauslaatuun. Jopa tämmöinen amatööri onnistuu välillä. Ottaen huomioon, että kuvattavat kuitenkin aika kaukana. Ja eivät pysyneet oikein paikoillaankaan.

kaksin aina kaunihimpi

Eihän tästä ole kuin pariviikkoa, kun ensimmäisen kerran edes näin merihanhen, ja nyt sitten kokonaisen parven.

hapanimelää possua

Iltapäivällä käveltiin kilometrin verran sinne tankkauspaikalle, siellä kun on thai-ravintola.

Tietysti olihan se vaihtelua meidän ruokiin, mutta ei tämä nyt sykähdyttänyt. Semmosen seiskan voisi arvosteluksi antaa. Vähän pliisua oli. Se hyvä puoli näissä itämaisissa ruuissa on, ettei tule semmoista ähkyoloa. Otettiin kuitenkin alku- ja pääruuat.

Ehkäpä enemmän antia oli matkan maisemissa.

taitaa olla omistajan talo

Heti tuon ravintolan takana on melkeinpä linnamainen talo. Oletuksena on, että omistajan.

Dodge Dart

Telakka-alueen vieressä olisi vielä pelastettavissa oleva Dodge. En tosin tiedä, olisko myynnissä, mutta eipähän tuo asianharrastajalle paljon maksais kysäistä.

oikeeta maalaismaisemaa

Noin puolessa välissä matkaa, oikeeta maalaismeisemaa. Tuollaisia aitoja ei enää nykyisin paljon näe. Ennen vanhaan näitä oli melkein joka puolella maaseuduilla.

en muista lapsuudesta vuoristomäntyjä nähneeni

Josko aita on kaunis, en sitten tiedä, kuuluuko vuoristomänty oikeesti maisemaan?

ojan heinää

Ojanpientareella heinätupsuja. Sekin tuo lapsuuden mieleen. Noita tupsuja vedettiin ja katsottiin, tuleeko kukko vai kana 😉

Tämähän on kuin olisi viisikymmentä luvulle tullut takaisin.

Joka kirkossa täällä saaristossa on laiva. Niin täälläkin.

Iniön kirkko on kirkkorakennus IniössäVarsinais-Suomen maakunnassa. Se on nimetty Ruotsin prinsessa Sophia Wilhelminan mukaan, joka syntyi Tukholman kuninkaallisessa linnassa samoihin aikoihin, kun kirkko vihittiin käyttöön. Kirkko rakennettiin vuosina 1797–1800 Mikael Piimäsen johdolla.

pelote

Erään pienen perunapläntin yhteen nurkkaan oli hirven pääkallo laitettu. Kait pelotteeksi muille. Eli jos tuut mun perunamaalle, näin käy 😉

kirkko ja sen ympäristöä

Tuo hautuumaa on korotettu aika paljon ympäröivään maahan nähden. Arvioni on, että eivät muutoin kallioiseen maahan olisi hautoja saaneet. Mene ja tiedä, onko näin.

Muutama aika upea talokin ihan sataman läheisyydessä. Osassa vaan pihat eivät ihan edustuskelpoisia. Kuten tavallista maaseudella, romuja pihat täys.

melkoinen pytinki
melkein vanha talo

Jotenkin muistelen jostain lukeneeni, että tämä olisi tosi vanha talo/aitta.

Taitaa toimia nykyisin varastona. Tuollaisissa piharakennuksissahan saattoi olla majoittuneena piiat ja rengin kesäaikaan. Tulipesiä niissä ei ollut, joten talvisin pääsivät päärakennukseen kylmää pakoon.

klo 17:00 tilanne

Veneitä oli tullut aika paljon lisää poissaollessamme. Tiedä vaikka tämä päälaituri täyttyisi ennen iltaa.

klo 19:00 ja tilaa on vielä

Vielä on alkuillasta tilaa reilusti.

Alkaa olla täälläkin kausi taputeltu.

Tosin, viikonlopuksi on luvattu lämmintä, ehkäpä jopa hellettä. Josko se saisi veneilijät liikkeelle.

Illalla odoteltiin, että hätäisimmät saivat saunottua ja menimme vasta vähän ennen yhdeksää itse löylyihin. Ei ollut enää ruuhkaa löylyhuoneessa. Hyvä niin.

Kyllä kelpaa puhtaana unten maille mennä.

Huomiseen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.