Lehmäsaari ke 31.5.

Lehmäsaari on saanut merkittävän parannuksen. Laituritilaa on tullut rutkasti lisää sekä koko rannan mitalle poijuja. Aikaisemmin ei ollut kuin yksi pieni laituri eikä siinä ollut poijuja, jolloin kylkikiinnitykset veivät useamman veneen paikan versus poijuun kiinnitettyt veneet.

hyvin näkyy poijurivistö ja pari lokkiakin .JPG

Lisäksi hiekalla on tolppia, joihin voi keulaköydet kiinnittää. Niitä mielestäni on ollut aikaisemminkin. Hiekkaan kun ei voi oikein millään saada hyvää kiinnikettä eikä rannan pienet puut paljon pitele.

Kuvassa on toinenkin vene, mutta eilen illalla kun tulimme, saimme pitää koko laiturin ja sataman ihan itsellämme. Tällä puolen, missä Sarza II on, ei ole poijuja, joten tulkitsin tämän kylkikiinnityspaikaksi.

Päivällä tuuli todella ravakasti, mutta onneksemme tämä laguuni oli suojan puolella. Kun tuuli sitten vähän lauantui, teimme pienen lenkin.

Toisella puolen saarta on jotkut vanhat perustukset ja sen vieressä kauniisti orvokkeja.

Tällä puolen saarta olisi eilen ollut varmaankin oikea kainaloitten kuivatus keli, kun puhalsi parhaimmilaan 14-15 m/s lounaasta.

Alueen vedet ovat oudolle kulkijalle varsin kivikkoisia ja siksipä täällä on haaksirikkoisia ollut aika paljon.

https://www.hylyt.net/uppoamispaikka/kotka/lehmasaari/

Mielenkiintoinsin kenties tämä Protsjernipa – https://www.hylyt.net/item/protsjerpina-2271/#content . Tuosta linkistä voi lukea lisää, miten se todennäiköisimmin upposi.

Riitaista porukkaa nuo venäläiset ja muka niin rauhaa rakastavat ruotsalaiset jo tuolloin, 1700-luvulla.

Minä jatkoin vielä Webaston korjailua, mutta eipä tainnut onnistua. Onneksi on muitakin lämmityslaitteita, joten ei ihan palelluta, mutta kyllä ei ole Webaston voittanutta (paitsi kun se ei toimi).

Saimme seuraa myös sotilaista. Pieni ryhmä oli kuulemma puolen tunnin varoajalla komennettu saaren pohjoiskärkeen tähystyshommiin ja nyt ilmeisesti odottelevat, että joku hakisi heidät pois. Olivat nukkuneet ilman telttaa, joku pressu vähän suojaksi levitettynä, kun kuulemma tuuli aika railakkaasti heidän tehtävänanto paikalle. Homma liittyy tähän isoon sotaharjoitukseen, missä on mukana useampi Nato-maa.

Meillä sujui loppupäivä leppoisasti ja iltapalana jälleen lettuja, nam.

Saas nähdä, mihin huomenna?

Seuraavaan kertaan.

PS

Klo 22:35 tuli Jurmo-luokan alus viimein hakemaan sotilaat tähystytehtävistä.

Linkki https://fi.wikipedia.org/wiki/Jurmo-luokan_joukkojenkuljetusvene

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.