10.6. perjantai ja viimeinkin Bylandet

Reippaasti aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Bylandetia ja jippii, ei ketään.

Sarza omalla paikallaan

Päästiin omalle paikalle.

Tuollainen pilviharso on ollut koko päivän kiusanamme. Onneksi. Kuitenkin iltapäivällä lämpötila huitelee kahdenkymmenen paremmalla puolella, niin olispa ollut tukalaa, jos tuota huntua ei taivaalla olisi ollut.

Nyt, kahdeksan maissa illallakin vielä 20,6 astetta. Huomiseksi lupailleet vielä lämpöisempää, mutta onneksi meri on sen verran kylmää, että tänne saareen ei läkähdy 🙂

Hokasin melkeinpä heti tänne tultuamme rantakäärmeen. Se on ollut jo muutaman vuoden täällä, koska vilahduksia nähnyt usein, mutta nyt sain kunnon kuvan.

rantakäärme paistatteli päivää vai nahkaansa

Haahkat ovat yleensä kaempana rannasta, mutta muutama yksilö uskaltautui ihan veneemme peräpuolelle, josta sitten näppäsin kuvan. Urokset ovat jo hävinneet paremmille apajille ja jättäneet naaraat hoitamaan poikaset.

haahkat, rajattu kuva

Ovat kaupungin miehet käyneet kurtturuusut katkomassa. Nyt vaan tuppaavat tekemään uutta kasvustoa, ne kun olisi pitänyt saada juurineen pois. Pahimmoilleen oikein innostuvat tuosta niittämisestä.

kurttiruusut jääneet niitokoneen alle

Saarikierroksen satoa eli känkyrää.

näitähän täällä saarissa riittää

Silja Line kävi tervehtimässä, mutta ei tälläkään kertaa tullut maihin 😉

Ruottiin menossa, kun ei kerennyt tulla maihin

Pete kävi näyttämäss mulle tämän puuhun tehdyn naisfiguurin. Tarkempaa sijaintia en kerro.

todennäköisesti pitkästyneen venäläissotilaan tekosia

Naapuriin tuli purkkari ja jossain vaiheessa tyttö lähti suppailemaan. Päättivät antaa koirallekin mahdollisuus, mutta alkuun ei ollut oikein innostunut. Eivät meloneet pitkälle. Sen sijaan tyttö kävi kyllä, jos nyt ei ihan pitkällä, niin kuitenkin meloskeli. Jopa veneen kippari kävi suppailemassa ja otteista päätellen ei tehnyt sitä ensimmäistä kertaa.

koira pääs suppailee

Tuttuja tuli samaan saareen, mutta menivät tuonne luoteisen puolelle, poijuihin.

Tänään tällaista, lähinnä kuvien lisäilyä.

Seuraavaan kertaan.

ps

Kuulin juurikin, että eilen päivällä, kun meidän oli tarkoitus tulla tänne ja paikkamme oli varattu, niin siinäpä olikin ollut tuttu mies veneineen, Simolinin Petri.

Näin se maailma on pieni.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.