Norrholmen, meille uusi kohde. ma 12.6.

Taas saimme ajella melkeinpä tyynessä kelissä ulkokautta Norrholmeniin. Emme ole ennen täällä olleet, joten uutta kokemusta saatiin. Tästä paikasta kuultiin, kun olimme Äggskärissä.


Hyvä uusi laituri.JPG

Saari ei ole suuren suuri, mutta ihan kiva ja helppokulkuinen.

Polut kulkevat ristiin rastiin ja täällä ei voi eksyä, kun aina on heti meri edessä.

Saari on aivan Emäsalon lähellä, Porvoon eteläpuolella. Tätä saarta vastapäätä on Hakasalo, jossa myös retkikohde, mutta vain yksi laituri. Kauempaa katsottuna näytti olevan meille liian korkea. Ei sattunut tikapuita mukaan 😉

Tuossa etelänpuoleisessa saaressa, Skallerholmarnassa näyttää olevan jonkun pursiseuran satama. Laiturilla oikein sähköt.

Tässä meidän laiturin ympärillä vettä on ihan kiitettävästi. Meidän kaikuanturi on rannasta noin 6-7 metrin päässä ja kuitenkin vettä yli 4 metriä.

Tänne voi siis aika isollakin vehkeellä rantautua. Oli myös tuo tuloväylä syvä, ei mennyt alle kymmenen metrin ollenkaan.

Saarella ei ole varsinaista keittokatosta, mutta nuotiopaikka kylläkin. Se merkitsee, että esimerkiksi nyt, kun on kulohälytystila, ei voi notskia sytyttää.

Puita on, jos jaksaa pilkkoa, reilusti.

Upea, vaikkakin iäkäs oleskelutila sen sijaan on.

On tuotu jopa pehmusteita tuoleihin. Ilmeisesti aika vakikävijöitä saarella, kuten oli Äggskärissäkin.

Molemmilta puolin saarta koitin muutaman kerran uittaa jigiä, oisko affenet paikalla, mutta eivät olleet. Onneksi on muutakin ruokaa veneessä 😉

Saaren pohjoiskärjessä on jonkinlainen leiripaikka ja siellä paljon matkoja nähnyt jolla. Oli paikkailtu aika monesta kohtaa. Yritin vähän heiluttaa, mutta ilmeisesti oli niin vettynyt, että ei liikahtanutkaan.

Ulkomeren puolella rakkolevä näytti voivan hyvin. Vesi on täällä tosi kirkasta. Osittain koska vesi on niin kylmää ja ei ole vielä leväkukintoja.

Edelleen on lämmintä. Oisko jo peräti kolmas lämmin päivä tällä reissulla.

Illemmalla oli kiva seurata lintujen touhuja. Joutsen perhe uiskenteli meiltä piiloon, mutta kerkesin tämän ottaa.

Kauempana, n 250-300 metriä meistä lokkiyhdyskunnan hautomiset meneillään. Meteli aika-ajoittain sen mukaista.

Kyllä luonto on hienoa ja eläväistä.


Pienet videot saaresta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.