22.8. Lähdettiin Kasnäsiin, kun ruuat loppuivat

Heräsin jo kukonlaulun aikaan, mutta en kyllä kuulluut kukon kiekumista. Niinpä otin kännykällä nousevasta auringosta minulle harvinaisen kuvan.

aamun sarastuksen otos

Menin kylläkin tämän jälkeen pehkuihin ja heräsin vasta puoli kymmenen. Se on kuin rahaa pankkiin laittais, ku nuori mies nukkuu 😉

noi 70-80 cm aalltoa

Ennen meidän lähtöä, oli jo melkein kaikki muut lähteneet, vain yksi purkkari meidän puolella ja pari venettä toisella puolelle jäi.

Lähdettiin vähän jälkeen yhdentoista ja sivumyötäisessä oli kiva lasettaa menemään.

matkavauhtia

Ajettiin Helsingholmin kautta ja olihan siellä kymmenkunta venettä. Sitähän ei tiedetä, kuinka moni oli jo lähtenyt, kun lupaavat iltapäiväksi vähän voimistuvaa tuulta.

Kasnäsissä on hyvin tilaa. Tarkoitan nyt näitä turistipaikkoja. Muutenhan täällä on veneitä paljon, kausipaikan omistavia.

hyvin tilaa vieraslaitureissa

Tuo pilvi tuli juuri parahaksi samaan aikaan sataman ylle, joten melkein kastuttiin. Ei se kylläkään satanut kuin kymmenkunta minuuttia, joten sitten päästiin hoitamaan tuo rahapuoli satamakonttorissa. Eivät pääse sinuttelemaan, kun on lappu keulakaiteessa.

Emme ole täällä ennen yöpyneetkään. Muutama vuosi takaperin haettiin systerini ja hänen miehensä täältä ja palautettiin myös kolmen yön jälkeen. Siinä aikaisemmat kokemukset satamasta.

Huoltorakennukset näyttävät aika uusilta ja siisteiltä. Ymmärtääkseni tälle kesälle tullut ainakin uusi tankkauslaituri, joten nyt on tilaa useammalle venelle saman aikaiseen tankkaukseen, toisin kuin ahdas entinen paikka.

Samassa laiturissa meidän kanssa on tällainen upea vene. Tuollainen olisi kyllä vimosen päälle, mutta sitten huomattiin, että siinähän on rättikatto, joten päätettiin, ettei tuollaista hommatakaan 😉

hieno vene ja saunarakennus takana

Täällä on myös kylpylä, josta saisi alennusta esittämällä satamamaksukuittia, mutta luulempa, että me passataan se tällä kertaa. Lisäksi hotelli ja siihen kuuluvia mökkejä niemi ”täysi”.

Eli, lapsiperheille oivallinen kohde, tuli sitten venellä tai autolla.

minigolf ja taustalla hotellin puolipuöreät rivarit

Pienen huilihetken jälkeen lähdimme ravintolaan saaristolaispöydän antimia maistelemaan. Tais tulla samalla syötyäkin 😉 Hinta-laatusuhde on kohillaan. 25.- € tällaisesta runsaan pöydän tarjonnasta ei mielestäni ole kohtuuton. Ja kuten arvata saattoi, söin kalaa sen seitsemässä eri muodossa.

Tuollaisella puuversiolla eräästä tunnetusta merkistä kun kurvaa satamaan, niin taatusti päät kääntyvät.

Kännykällä otettu kuva ei tässä tapauksessa päästä tuota kaunotarta oikeiseen ”mittasuhteeseen”.

puinen ”Targa”

Se oli kaunis, lähes täydellinen.

Nyt täytyy sitten ootella hetken aikaa, että kalat hakee paikkansa tuolla suolistossa, jotta pääsee kiipeämään lauteille 😉

Sauna on siisti, mutta löylyt tällä kertaa pikkaisen laimeat. Hien sai kyllä pintaan, kun kylvi vettä oikein urakalla. Ihan ok siis.

Huomenna sitten kauppaan ja sen jälkeen lähdemme ajelemaan Hangon ohi, koska keli vielä kohtuullinen.

Myötäistä / sivumyötäistä n 8 m/s ennusteissa, eli samanlainen keli kuin tänään, joten aallon ei pitäisi nousta ihan metriinkään. Mutta sen näkee vasta huomenna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.