Moottoritilan luukkuun kaasujousi

Koska aihe herätti tuolla naamakirja puolella paljonkin kyselyitä, ajattelin laittaa sen myös tänne, josko tästä olisi jollekin hyötä.

blogin tilan takia videot ovat aina linkkinä Youtubeen.

kaasujousi ja sen toiminta kuvattu iphone SE

Syy, miksi tämän tein, on yksinkertainen. Normaaliososuhteissa luukku pysyy hyvin ”pystyssä”, mutta jos sattuu tulemaan tuulenpuuska, se kaatuu alas. Jos satun oloemaan tuolla moottoritilassa istumassa, ei ole mitään mahdollisuutta päästä omin avuin pois. Toisinaan käytin köyttä sitomaan luukku yläasentoon, mutta aina en muistanut, kiire kun on ???? Tai aina en viitsinyt, kun mukamas se ei nyt tällä kertaa kaadu !!! Aika usein rämähti alas, onnekseni ei kertaakaan päälleni, mutta lähellä pari kertaa oli. Joten, ihan oman turvallisuuden vuoksi.

Itse kaasujousi on ihan perus hyllytavaraa. Itse ostin Motonetista.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/452329/Stabilus-yleismallin-kaasujousi-90-60cm-tyontovoima-250N

Näitä vastaavia myyvät varmaankin monet alan liikkeet, tai voihan sen vaikka netistäkin tilata. Itse yleensä jos mahdollista, suosin kivijalkakauppaa. Aina se valitettavasti onnistu, kun tuolta ”pilven maailmasta” saa niin paljon halvemmalla.

Koska tila on rajallinen tuolla poterossa sekä kaasujousien pituudet, piti suunnitella hartaasti, jotta saisin sen oikeesti toimimaan.Olisin halunnut asennuksen tuonne vasemmalle puolelle, mutta kaasun vaijeri tuli eteen, enkä tohtinut sen kulkusuuntaan tehdä muutoksia. Lopettaa vielä mokoma toimimasta.

Koska jousi on pikkaisen liian lyhyt antaakseen tarvittavat työntösaatteen minun tapauksessani, oli alapäähän asennettava koroke. Sen tehtävään pääsi hylätty 2″x6″ painekyllästetty lankun pätkä. Sen kiinnitin hapisruuveilla ja kulmapaloilla kuvan kohtaan. Ja koska jousi kääntyy eri asentoon eli kallistuu luukkua suljettaessa, piti kiinnikkeiden mahdollistaa tämä liike. Kiinnikkeet löytyivät Maritimin luettelosta:

https://maritim.fi/product/kuomuhela-kansiosa-rst/

Ja koska Maritim on lopettanut kivijalkakaupan Lauttasaaresta, tilasin tuotteen Suomeojan läheisyydessä toimivalle https://www.heater.fi/ jolloin noutomatkakin typistyi usemmalla kilometrillä. eikä tarvinnut maksaa lähetyskulujakaan.

Tämä tuli tietysti myös yläpäähän.

Koska tuo kuomuhela on sen verran korkea, ei tarvinnut laittaa mitään koroketta sen alle, kun luukkuun kiinnitin. Tuo äänieriste on 30 mm paksua ja itse luukku melkein saman verran, joten painoa on ihan riittävästi.

Asennus tapahtuu kaasujousen ollessa yläasennossa, jolloin se ikään kuin työntää itsensä loppuun asti. Silloin se myöskin on ns alkujäykkä paremmin, eli tekee juurikin sitä hommaa, jota siltä oletetaan tekevän. Pitää luukkua ”väkisin” auki, ihan niinkuin auton takaluukkua.

Nyt kun tuote ollut jo muutaman päivän käytössä, niin miksi helkutissa en ole tätä aikaisemmin tehnyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.