16.8 Taalintehtaalle kauppaan

Alkoi ruokavarasto ehtymään, joten suuntasimme Taalintehtaalle, melkeinpä heti aamupalan jälkeen.

Väylä tänne on aika kiemurainen. Tikkuja (reimareita) saa kierrellä yhtenään. Meritse meille tuli 8 mailia, mutta linnuntietä puolet vähemmän, joka siis kertoo väylän mutkaisuudesta.

Oli sitten oikein ruuhkaakin. Söljeholmin siltaa kun lähestyttiin, tuli eteläistä väylää meitä kohden veneitä peräkkäin, kuin köyhän talon porsaat. Paitsi nää ei ollut köyhän talon, jos katsoi veneiden kokoja. Me tultiin pohjoisesta päin ja kaikki käännyttiin sitten itään, samalle, kapealle väylälle. Jäätiin siihen keskivaiheille, kun satuttiin semmoiseen kohtaan risteyksessä. Siinä sitten peräkanaa ajettiin sillan ali. Kun nopeusrajoitus/aallontekokieltoalue loppui, kaikki mentiin Taalintehtaan suuntaan. Kukaan ei kääntynyt etelään vievälle väylälle.

laivassa pari puuta

Kun lähestyimme satamaa, teki puutavaralastissa oleva laiva lähtöään. Kerkesimme juuri alta pois, varsinaisen laivaväylän sivuun, tehden tilaa laivalle.

Parkkeerattiin Sarza2 suurin piirtein samalle paikalle kuin viime vuonna. Silloin myös oli kauppareissuasiaa.

Sarza2 laiturissa

Ajatus oli nyt, että otetaan pikku välipala ja illalla saunan jälkeen syömään. Eipä onnistunutkaan.

Selvisi, että rannan ravintola Portside meneekin nyt sunnuntaina kiinni jo klo 19:00. Siispä pikainen taktiikan vaihto. Kaupasta aamupalatarvikkeita, pieni huili ja syömään.

ravintola Portside ja siisti sisusta

Viime vuodesta en muistanutkaan, kuinka siisti tämä ravitolan sisustus oli. Pelkistetty mutta samalla kodikas, vaikkakin kivilattia.

Otettiin hampurilaiset.

oli muutes hyvää

Portin Burgeri (L, G) 17,90 €
N.200 g premium Angus ja Hereford -rotukarjojen 100 % suomalainen täyslihapihvi, jääsalaattia, tomaattia, marinoitua punasipulia, suolakurkkua, cheddar-juustoa, Pahis-majoneesia, BBQkastiketta, maalaisranskalaiset ja briossisämpylä.

Voin suositella. Todella mehukas ja jätetty mediumiksi, kuten toivottiin.

Kauppa kävi hyvin, koska koko aika tiskillä pikkuinen jono. Henkilökunta oli todella hyväntuulista, ystävällistä ja erittäin huumorintajuista. Kokonaisuudessaan 10- suoritus.

aurinkopaneelit töissä

Saikin sitten jonkun aikaa sulatella, ennen kuin saunaa hirvittiin mennä.

Sauna oli hyvä ja oli pari juttukaveriakin.

Loppuiltana yritettiin saada telkkarista kuvaa, mutta eipä onnistunut. Edellisinä iltoina toimi moitteita. Oisko niin, että jokin täällä satamassa aiheuttaa niin ison häiriön, ettei antennimme tykkää siitä?

Jos ei tuolla saaristossa rupee pelittämään, pitää taas tarkistaa antennijohdot.

Huomiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.