30.8. Saunomaan Stora Halsössä

Päätettiin lähteä saunan puolelle saarta, koska oletuksena on, että viikonlopun viettäjät ovat poistuneet.

Me olimme länsirannalla, tuon Halsökobbenin pikku ”nenän” eteläpuolella. Nyt sitten siirryimme uimaukon kohdalla olevalle lauturille.

saaren kartta

Sitten viime käynnin, täällä on tehty paljon parannuksia. Laituri perustuksiaan myöden uusittu. Täytyy myöntää, että se vanha alkoikin olla aika huonossa kunnossa. samoin kaikki poijut uusia, joten ei tarvitse pelätä niiden pettämistä. Tosin, ei tähän käy kuin pohjoistuuli, ja sekäään ei isoa aaltoa ennätä kehittää, kun vastakkaiset saaret ovat edessä.

kun tultiin oli vielä veneitä

Grillikatokselta oli tehty uusi silta varsinaisen saaren puolelle, joten nyt ei tarvitse kenkiään kastella, kun ennen tuossa ei ollut mitään muuta kuin kivikkoa ja heinikkoa. Varsinkin jos vesi oli korkealla, piti olla kumisaappaat jalassa, jos mieli saunalle mennä.

uusi silta

Silla päässä oli kaksi uutta ruokailuryhmää katoksineen ja grilli keskellä. Varmaankin tarpeellinen sesonkiaikaan.

uudet ruokailukatokset

Lähelle näitä uusia katoksia oli tullut uusi laituri. Vahinko, että keskikohdassa laituria on tosi matalaa.

uusi laituri lisää

Puuliitereitä on kaksin kappalein. Toinen tässä uuden laiturin edessä ja toinen saunan edessä. Saunalla oli kyllä ennestäänkin hyvä liiteri, mutta tämä nykyinen on aivan veden äärellä, joten uusien puiden latominen liiteriin on helpompi lyhyemmän matkan ansiosta.

puita on

Saunalta on näkymää laiturille ja hyvin suojaavat oksat estää ”paremman” näkyvyyden” suuntaan jos toiseenkin. Saunassa edelleen hyvät löylyt, mutta suositeltavaa olisi ottaa makeaa vettä veneestään mukaan. Nyt kaivossa oli vettä, mutta kuulemma keskikesällä näin ei ollut.

saunalta näkymää

Veneitä kävi muutamia makkaranpaistossa ja taisi yksi purkkari tulla jäädäkseen yöksikin.

Rauhallista on näin arki-iltana tässä satamassa.

Nyt sitten pähkäilemme saunapuhtaina, mitenkä kotia päin jatketaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.