12.6. Haapasaaressa edelleen

Päivällä pieni lenkki, josta koosteen värkkäsin ja kuvia, joita pitkin päivää napsin.

Koostevideo saarikierroksesta:

Oli ötökoillekin tehty hitelli

Kovasto ovat kehoittaneet ihmisiä tekemään ötökkähotellin ja nyt näin ekaa kertaa sellaisen livenä. Itä-eteläkärkeen mennessä sellainen nähtiin vajan seinään kiinnitettynä. Vai rakennettuna.

Hienostu kanaverkko edessä, ettei linnut pääse herkuttelemaan.

ötökkähtelli

Vanha koulurakennus kaipaisi pienta ehostusta, ettei pääsis ihan rapistumaan. Taitaa olla kunnan omistuksessa, jolla taas on pari muutakin kohdetta ehostettavana. Enpähän tiedä, ovatko EU-rahoitusta hakeneet?

talon laudoitus erilailla

Meidän viimeöinen naapuri lähti aamupäivällä. Menevät kuulemma Tammioon. Keskustelimme jonkin verran itäisistä satamapaikoista, joita myös merikortista näytin heille. Kippari merkkaili niitä ympyröiden, että löytäisi vielä seuraavallakin kerralla karttoja selaillessaan. Minä en ainakaan enää seuraavana päivänä muistaisi, jos en ole piirustanut, kun joku on hyviä vinkkejä satamapaikoista antanut.

kaverit lähtivät

Nyt oli sitten laiturin vieressä oleva lokin pesä saanut uusia asukkeja. Mielestäni niitä on kaksi ja yksi on vielä kuoren sisällä. Muutenhan en tuolla lailla kuvaisikaan, mutta kun on mentävä laituria pitkin maihin. Sarjakuvauksella otin, joista jopa pari oli melko kelpoja.

Mutta lokki ei tietenkään meidän kävelystä tykännyt, vaan kirmaisi lentoon.

Tässäpä sarjatulella kävellessä otoksia.

Videoa en tohtinut kävellessä ottaa, mutta kaipa sitä sillaillakin voisi kuvata?

Kun kaveri sitten siivilleen pääsi, alkoi jahti, ja minä olin kohde. Ei ole häävi olla tuollaisen kohteena. Saattaapi ruikatakin päälle, mutta ainakin tällä kertaa siltä kokemukselta vältyin.

Nämä Mustakurkku-uikut pyörivät tässä useammankin pariskunnan voimin. Välillä pitää siustiytyä ja sitten vedet pöyhistellä pois.

Kaupassa kävimme maksamassa satamamaksu, 10.- € per yö. Vaikka varsinaisia palveluita ei olekaan, on kuitenkin laituri ja paikka, mihin viedä roskat. Kyllä minä katson, että siitäkin on kohtuullista maksaa. Kaupasta saatiin avain, että voi roskat jättää. Tietenkin se pitää palauttaa sitten kauppaan.

Tyypillinen saarikauppa. Suurin piirtein välttämättömät tuotteet saa, mutta ei mitään erikoista. Eihän se olisikaan mahdollista pitää isoa valikoimaa. Ostettiin jauhelihaa, makkarapaketti ja jotain pientä myös. Ja tietenkin jätskit, jotka sitten nautittiin kaupan ulkopuolella olevissa penkeissä. Paikka, jossa kuulee saaren kaikki tärkeimmät asiat.

Maksoimme kiltisti kaksi yötä, joista toinen ollaan jo oltu.

Jos nyt oikein tulkitsen saamiamme tositteita, olemme ehkäpä seitsemäs venekunta tänä kesänä. Edellyttäen, ettei joku aikaisempi ole myöskin ollut useampaa yötä täällä, kuten mekin.

Se jääköön ikuiseksi arvoitukseksi.

Voi olla, että lisään illalla vielä kuvia, jos saan hyviä otettua.

Muussa tapauksessa huomisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.