Kia Venga ja puuttuvan peruutuskameran asennus

Mua on jo pidempään ”häirinnyt” paruutuskameran puute autossamme. On tässä nuudelikupissa (Kiassa) peruutustutka, eli hälytysäänet, jos jotain ilmenee taakse alle 1.2 metrin läheisyyteen, mutta ei se auta yhtään esimerkiksi ostareiden parkkihalleissa, kun pitäis nähdä vähän kauemmaksikin. Tiedän kyllä ja osaankin omastamielestäni hyödyntää peilejä, mutta silti kaipaan kameraa. Onhan mulla veneessäkin sellainen. Niska on meinaan tullut jäykäksi 😉

Siispä härkää sarvista ja tutkimaan , miten se olisi mahdollista asentaa mahdollisimman pienin vaurioin ja helpoiten.

Imuroin pientä maksua vastaan kuvan mukaisen ohjekirjasen, joka sisälsi vähän, 2 315 sivua tietoa Kia´sta. Ilman tätä opusta olisin ollut aika hukassa, varsinkin verhoilun irroituksissa. Ja antoihan tämä isoja odotuksia, mistä saan virrat ja videon siirrettyä takaa eteen näytölle. Tämä kamera ja näyttö, ne jäivät yli venehommista, kun vaihdoin isompaan näyttöön Sarzassa.

Takaluukusta piti löytää tällainen valmis pistoke, mitä pitkin olisi ollut helppo hoitaa videon siirto suoraan ilman sen kummempia virityksiä.

Siispä luukun verhoilu irti ja tutkailemaan.

No eipä ollutkaan tässä kyseisessä Kia´ssa valmista johdotusta, joten en sitten ruvennut irroittelemaan radoita, koska siellä olisi pitänyt olla toinen pää tälle tiedostojen siirrolle valmiina.

Koska nämä puuttuivat, ei olisi ollut mitään mahdollisuutta viritellä video/herävirtajohtoja katkomatta takaluukulta auton etupäähän, koska läpiviennistä ei yksinkertaisesti mahtuisi liitäntöihin tarkoitettuja motikoita ujuttaa läpi purkamatta koko takakontin verhoiluja ja siihen en aikonut ryhtyä.

Tuossa kuva liittimestä, mikä piti olla siellä radoin/mediasoittimen takana. En tosin edes vaivautunut etsimään moista kikkaretta, koska takakontin luukusta jo puuttui se liitin, niin tuskimpa sitä siellä edessäkään on.

Siispä vaihtoehto kaksi käyttöön.

Kuljettajan puolella takapilarissa piti olla parkkitutkan ”jakorasia”, mistä saisin kätevästi otettua peruutusvalojohdosta herätevirran systeemilleni. Siitä samaisesta saa herätteensä myös parkkitutkasysteemi.

Siispä purkamaan verhoiluja. Ilman näitä kuvia, olisin varmasti rikkonut jotakin noista muovista osista. Siis jos joku aikoo vastaavaa tehdä, suosittelen lämpöisesti hommaamaan verhoilusta ohjeet, miten ne on kiinnitetty. Tämä siis meille amatööreille, tuskin ammattimiehet näitä tarvitsevat.

Samalla ilmeni, missä on ”näkymättömät” ruuvit ja muut kiinnikkeet.

Kaverilta sain lainaksi verhoilun irroitukseen tarkoitetun työkalusarjan, joka osoittautui verrattomaksi apuvälineeksi ja näin pystyin välttymään isommilta vaurioilta. Oikeestaan ei mennyt mitään rikki koko projektin aikana ja se on ihme.

Kun vihdoin sain sen verran noita verhoiluja irti, että pääsi näkemään edes vähän missä johdot kulkee, havaitsin parkkitutkan konrollimötikän myös puuttuvan kuvan mukaisesta paikasta. Ohjekirjanen oli siis tämän auton osalta ihan väärässä. En alkanut etsimään moista mötikkää muualtakaan, vaan päätin ottaa herätevirran peruutusvalon johdosta, joka on jemmattuna isoon johtonippuun.

Nuppineila ja mittari olivat kovaa valuuttaa etsinnöissä. Tiesin että johdon väri on vihreä, mutta kun siinä nipussa oli aika monta vihreää johtoa. Oikean löysin jo kolmannesta johdosta.

Olen joskun edelliseen autoomme, Volvo V40, asentanut parkkitutkan. Siinä mielessä tämä ei poikkea muilta osin, kuin nyt johdoissa kulkee videokuvaa. Ja eikös sekin ole jotain bittijonoa, jonka sitten näyttö muuttaa meille nähtäväksi kuvaksi?

Kun olin saanut apikoliittimillä lisäjohdot kiinnitettyä, piti suorittaa virran kulku, ennen varsinaista asennusta.

Siihen hommaan on tosi hyvä tuollainen ”kynä”, joka näyttää myös paljonko voltteja johdossa on. Tätä olen käyttänyt paljon venehommissa. Jää toinen käsi vapaaksi, kun saa hauenleuolla maan kiinni sinne, mistä maata saa. Mun yleismittarissa ei ole sitä ominaisuutta. Virta kulki silloin kuin piti, joten eikun kasaamaan systeemiä käyttöön.

Jos joku nyt tästä innostuu itse tekemään vastaavan operaation, toivottavasti tästä on edes pikkaisen hyötyä.

Videoossa käy asiat ehkäpä paremmin selville, joten eikun katsomaan:

Video on kuvattu Insta360 ONE X2 kameralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.