Kuinka ollakkaan, päädyttiin Hankoon, 9.8. ti

Aamulla kun aukoilin pressun ”ovia”, huomasin ensimmäistä kertaa tälle kesälle aivan järkyttävän paljon sinilevää.

levää ja tyyni meri

Keli oli mitä parhain, mutta uimiset sai jäädä ja aamupalan jälkeen irroitimme liinat puista ja ankkuri ylös. Harvoin saa ajella käytännössä täysin plägässä meressä, mutta nyt saatiin. Siksipä alkumatka ajeltiin hissukseen ja nautittiin maisemista.

vähänkö hieno keli

Hyvä ilma ylittää Hanko-itäinen.

vastaan tulevia purkkareita koneella ajellen

Yleensä kun ylitetään niin itäinen kuin läntinenkin Hangon selistä, aina tuulee, tai vähintään aikamoiset mainingit, mutta nyt ei ihmeemmin ollut. Vastaan tulevat purkkaritkin joutuivat konevoimin etenemään, kun purjeista ei oikeesti olisi ollut apua.

Vasta satamaan päästyämme, alkoi pienoinen tuulen vire käymään. Yllätyksemme oli sataman suhteen melkoinen, enkä nyt puhu tuulesta, tai oikeammin sen puuttesta, vaan sataman tyhjyydestä. Enpä muista aikaisemmin nähneeni tätä allasta näin tyhjänä, vaan enpä ole näihin aikoihin täällä ollutkaan, koska visiteeraamme yleensä paljon aikaisemmin kesäisin täällä Hangossa.

tyhjää on

Satamamaksu, 32.- €, ei mielestäni ole paha, saunoineen ja sähköineen. Ja saunahan on täällä erinomainen. Pehmeät löylyt ja näköala lauteilta koko sama-alueelle. Saimme kumpainenkin ihan iteksemme löylytellä, kun muut tulevat vähän myöhemmin saunomaan. Me vanhukset haluttiin puhdistautua ennen ruokailua ja Arin tapaamista. Tämä Arin näkeminenhän on juurikin se juttu, miksi tänne tullaan. Olenhan tuntenut hänet jo 70-luvulta Soukan ajoilta ja niitä harvoja, jotka on enää hengissä siitä porukasta.

hotelli”laiva”

Kun aallonmurajan ohitimme ja näin tämän ”keksinnön, ajattelin että tännekö se USA armyn hirviö on tuotu, mutta lähempi tarkastelu osoitti tämän olevan uiva hotelli? Hirveän näköinen hökötys kauempaa katsottuna.

Jos on käyttöä, niin mikä ettei.

Pienellä reippaalla kaupunkikierroksella käytiin, sekä vähän hypistelemässä retonkeja, mutta tyhjin käsin palattiin.

Hotelli Regatalla on näköjään vimosen päälle kuljetuskalustoa. Hong Kongissa hotelli Peninsula´ssa oli Rollseja ja täällä Citikka, joten näillä korteilla pelataan, mitä on jaettu.

hotellin kuljetukalustoa

Kirkon torni oli peitettynä, joten siitä en viitsinyt ottaa kuvaa, mutta kaikkihan tuon vesitornin tunnistaa. Talo tuli kuvaan samaan hintaan 😉

Kävimme Ravintola Makasiinissa syömässä, ja lievä pettymys. Madam otti skaagenin, jossa katkaravut hivenen sitkattaita ja suolaisia ja minä otin saaristolaispöydän antimet. Ei ollut mielestäni entisen veroinen, koska olen tästä ennenkin syönyt. Jotenkin tuntui, että nyt oli laitettu esille sieltä, mistä aita on matalin. Ei se nyt ihan surkeakaan ollut, mutta jotain jäin kaipaamaan.

Jo aamusella Fladalandetissa pörräsi USA army koneita ylitsemme ja niin pörräsi täällä Hangossakin.

rajattu, kaukaa otettu, aukko 1/1000 eikä alkuperäistä zoomattu, kun en kerennyt, siksi rakeinen

Täällä sain oikein kaksin kappalein mahtumaan naapuriveneen maston vierestä. Ne muuten lensivät aina pareittain, samoin kuin muutaman kerran nähtiin helikoptereita kaksin kappalein kerralla, mutta kun ei ollut Sony mukana tuolloin. Nato on läsnä.

kaksin aina kauniimpi

Torstaiksi lupailivat navakkaa tuulta, joten ilmeisesti karkaamme täältä hyvän sään aikana pois. Itäisen ylitys ei kivaa, jos melkein metristä aaltoa pukkaa taka viistosti.

Siispä, seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.