Videomateriaalia Stora Svartö:stä

Aamulla ei aurinko näyttäytynytkään vaan pientä tihkusadetta oli ilmassa.

Huolestuneena huomasin, että hupiakut, joita on 2 x 140 ah, eli mielestäni ihan riittävästi, olivat melkein tyhjät. Victron akkumonitori BMV-712 näytti virtaa olevan jäljellä vain 12.2 volttia. Ihmettelin kovasti, koska eihän jääkaappi ja webasto niin kovasti voi virtää ”syödä”? No, sietää tutkia, missä ongelma on. Starttiakku, sekin 140 ah, oli kyllä täysi, 12.7 volttia. Ja nämä hupiakut on viimekeväänä ostetut, eli vain yhden kauden olleet käytössä. Sinällään kävi tuuri, että ei aurinko paistanut, joten huomasin tämän. Muutenhan aurinkopanelit, 200 wattia, olisivat kerenneet jo ladata akkuja, ja minulta jäänyt huomaamatta ongelma.

Oikeestaa jo eilen illalla päätettiin, että tänään lauantaina lähdetään kotiin. Eihän meillä ollut ruokaakaan enää varattukaan lisäpäiville. Tai no, purkkiruokaa ja kuivamuonaa kyllä reservissä on, mutta ei nyt ne oikein tuntuneet kelpaavan kumpaisellekkaan.

Siispä ”puutarhaväylää” eli sisäväylää pitkin kotisatamaan. Kaikki sujui ihan hyvin, niin kuin ensimmäiseksi kauden reissuksi, paitsi tuo akku-juttu.

mänty meinas hypätä silmille

Tähän loppuun laitan pari videota saaresta.

luettavaa vein keittokatokselle

Ja tässä sitten toinen.

oksat välillä kolkuttelee

Seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.