1-4.4. Madeiraa pe-ma

Meillä jäi sotamuseo näkemättä sen ollessa kiinni maanantaina, joten suuntasimme sinne iltapäivällä. No, nytkin se oli kiinni, mutta onneksemme henkilökunta olikin vain tauolla, joten kävimme vastapäisessä kahvilassa odottelemassa ovien aukeamista.

Puu on saanut kasvaa varjon läpi😁

Sisään mennessä nuori sotilas kysyi kohteliaasti, saisiko hän mitata lämpötilamme. Annoimme luvan. Vaikka asetta ei näkynytkään, mutta emme ottaneet riskiä, josko hänellä sellainen olisi ollut. Emmekä voineet tietää, mitä olisi tapahtunut meidän vastattua kieltävästi😁.

Aula johon tulimme

Tämä rakennushan on rakennettu jo 1500-luvulla, joten historia havisi näissä seinissä.

Kännykkään sai ladattua apin, josta pystyi numeroitujen kohteiden perusteella kuuntelemaan selostusta juurikin siitä kohteesta, jossa olit. Kielen sai valita, mutta kuten arvata saattoi, suomen kieli ei kuulunut vaihtoehtoihin😉.

Herra sotaherra

Paljon oli nähtävää ja opittavaa saaren historiasta, ainakin siitä sotaisammasta puolesta.

Suomikonepistoolin näköinen


On siinä tykkejä merelle päin pitkä rivi.

Merirosvoilla oli tapana tulla kyliin ryöstelemään ja yritti välillä jopa valloittajiakin tulla saarta itselleen havittelemaan.

Tuohon aikaan ei vielä ollut räjähtäviä ammuksia, joten perustui pelkästään painavan kuulan tekemään tuhoon, jos sattui ylipäätään osumaan. Ei menaan osutarkkuus ihan järisyttävän tarkka noilla vehkeillä ollut.

Kuulatykit

Lauantai ja sunnuntai muuten vain tsillailtiin eli ihan rennosti otettiin. Keli oli aika sateinen ja tuulinen, varsinkin sunnuntaina satoi koko päivän.

Maanantaiksi sitten olimme saaneet varattua yksityisen kuljettajan autoineen viemään meidät saaren itäpäätä ihmettelemään.

Kuskimme Terry ja Madam

Järjestetyt retket tänne pitävät kaikki sisällään patikoinnin muutaman kilometrin matkan pitkin tuota niemeä, johon emme kumpikaan oikein syttyneet.
Hotellin alakerrassa kadun varrella on parikin matkatoimistoa, jotka välittävät kaiken maailman retkiä ympäri saarta. Toisesta niistä kun kyselin meidän toiveiden mukaista reissua, hän hetken mietittyään antoi Terryn yhteystiedot. Kertoi olevan heidän yhteistyökumppani. Sähköpostiini Terrylle sainkin aika pikaisesti vastauksen hintoineen, ja kun miellytti meitä, sovimme keikasta.

Niin läksimme päättäväisesti kohti itäistä näköalapaikkaa
Piti oikein kaiteesta kiinni pitää tuulen vuoksi

Tavallinen taxi olisi ottanut n 90 € tästä reissusta, mutta Terry lupasi hoitaa homman 70 €:lla ja hoiti kanssa.

Lisäksi hän kertoili aivan uskomattoman hyvällä englannilla tarinoita ja tietysti myös tiesi kaikki hyvät paikat, joita meidän kaltaiset turistit haluavat nähdä. En tiedä, olisiko tavallinen taxikuski tehnyt samoin?

Melkein sai nojata tuuleen

Kuohut olivat melkoiset maininkien rantautuessa saaren pohjoiseen rantakallioon.Sininen se on, meri

Me kävimme neljässä eri paikassa ja kaikki tämä sisältyi hintaan, yksityisautolla. Toki, se oli virallisesti rekisteröity taksiksi, vaikka taxikyltti puuttuikin. Eli olimme VIP kyydillä 😁😎.

Voimme todella suositella Terryä ja hänen ammattimaista otetta niin mersun kuljettajana kuin oppaana ja paikallisten olojen kertojana. Kun ja jos tulette Madeiralle ja tarvitsette parempaa ja edullista kuljetuspalvelua, olkaa yhteydessä Terryyn.

terrymadeira@gmail.com

+351967618757 Terry

Lentikenntä näkyy

Lentokenttä on rakennettu osittain tolppien varaan ja mm tie menee sen alitse.

Huomenna me sitten jätämme tämän kauniin saaren ja sen vihreyden.

Kuohuja vähän muutakin

Seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.