Läheistä maastoa tutkailemassa to 24.3.

Alkaa päästä hotellin tasosta jo käsitykseen, joten kyllä tämä on neljä tähtensä ansainnut. Aamupalalle kun tultiin ja Madamelle kaatelin skumppaa lasiin, niin eilinen tarjoilija seurasi katseellaan, mihin mennään istumaan. Kun menimme pöytään, missä ei ollut katteita, meidän hakiessa ruokaa, oli saman tien kattanut pöydän. Edellisenä aamuna sain hakea katteet itse.

Allasosasto kutsui

Pienen huilin jälkeen siirryimme altaan äärelle. Aurinko näyttäytyi aika ajoin. Onneksi ei paistanut koko ajan, koska se oikeesti melkein poltti, silloin kuin paistoi.

Aikamme löhöilystä nautittuamme, siirryimme sisätiloihin, ettei nyt heti kärvennetä itseämme.

Sitten päätimme laventaa reviiriämme joten läheiseen ympäristöön retki alkoi.

Koska saari on noussut merestä, eikä eroosio ole vielä sitä sanottavammin kuluttanut, on tämä oikeesti pelkkää jyrkkää rinnettä koko paikka.

Rinnettä alas

Niinpä rantaankin on melko jyrkkä mäki, onneksi nyt alamäki. Mutta, takaisin tullessa…..

Rantapromenadi

Kiva on täällä meren rannalla käyskennellä, varsinkin kun on tehty tällainen hyvä promenadi. Tällaisella pilvisenä päivänä ei ihan hirveä ruuhka ollut, joten hyvin mahduttiin kävelemään.

Merivesiallas

Merivesiaallas oli vielä tyhjä, taisi odotella varsinaisen sesongin alkua. Tuolla pidemmällä olisi ollut toinenkin, mutta emme viitsineet sinne asti kävellä, koska aikomuksemme ei kuiten ollut uiminen, ainakaan tällä reissulla.

Suljettu

Ihan rantoja pitkin ei päästy menemään, kun oli osa kulkuväylästä sortunut. Hyvä, että olivat sulkeneet. Varmastikin joku onneton turisti tuonne olisi pudonnut kohtalokkain seurauksin.

Kauempaa näkyy useampikin nosturi, joten uutta hotellia pukkaa. Toivottavasti kaikille jatkossa riittää asiakkaita, eikä tule uusia koronoita hiljentämään matkailua.

Ravintoloita oli tasaisin välimatkoin, ettei vain turisti pääsisi laihtumaan tai janoon nääntymään.

Ravintoloita tasaisin välimatkoin

Vanhan lastauspaikan jäännökset olivat onneksi jäljellä ja suojeltuna. Täällä on laivat saaneet viimeiset tarvikkeensa ennen Atlannin ylitystä tai tuomisensa saaneet purettua. Paikkaa käytettiin satoja vuosia.

Vinssauskoneet

Meille tuntemattomia lintuja pyöri tässä vanhan lastauslaiturin kannella. Kuva vähän rakeinen, kun on kännykällä zoomaten otettu. Ei sattunut olemaan sopivaa välijohtoa mukana, että olisin isosta kamerasta kuvat tähän saanut.

Lintui


Lenkki kesti peräti kaksi ja puolituntia, joten alkoi loppumatkasta jo jaloissa tuntumaan. Siispä pieni huilitauko ennen hotellille menoa. Sitä paitsi, alkoi tulla jo viileäkin, kun tällaisissa kesähepenissä oltiin liikkeellä.

Virkistysjuomat

Illalla läheisen ravintolan paikallista lihavarrasta. Oli tosi hyvää ja kohtuu hintaista, 13,50 €

Paikallista perinnerokaa

Seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.