Ei maltettu lähteä mihinkään la 29.7.

Mihinkäs meillä kiire? Siksipä päätettiin jäädä vielä tähän kivan ja suojaisan saaren rantaan vielä yhdeksi yöksi. Saarikierrokselle lähdettiin tällä kertaa toiseen suuntaan. Saatiinpa jotain vaihtelua 😉

Nyt olikin paikka paikoin jo pientä ryteikköäkin.

Mutta kun vähän viitsii katsella, löytyi kuitenkin hyviä kohtia ohittaa pahimmat paikat. Pääsääntoisesti täällä on kalliota. Toki pieniä ”rotkoja”, jotka joutuu sitten kiertämään. Joissain paikoissa kahden jyrkäteen välissä voi olla aika märkääkin. Melkein suomaista maastoa.

Onneksi täällä kävellessä joutuu katselemaan jalkojaan. Voi vaikka välillä tehdä kalliossa erilaisia havaintoja. Kuten tällaiset kasvustot. Jokainen voi ihan itse mielessään miettiä näitä kuvioita.

Oli männyn oksa saanut monenkirjavaa kasvustoa kannettavakseen.

Saarella on tosi paljon tuulenkaatamia puita. Ja melkeimpä kaikki juurineen. Kallioon kun ei voi kovin syvälle edes juuret mennä. Olipa yhteen juurakkoon reikä jäänyt. Päätin täyttää sen harmaalla ja vihreällä 😉

Perhonen saa vielä ravintoa kanervikosta. Se kukkii vasta loppukesästä. Suurin osa muista kukista on jo saaristossa kukkinut.

Saaren länsikolkassa on Jatulintarha. Osa ulommista renkaan kivista selvästi laitettu ”vähän” aikaa sitten. Eivät ole ottaneet vielä mitään värimuutosta eikä kasvustoakaan ole päällä. Sen sijaan sisemmät voivat ollakin vanhoja. Emme viitsineet lähemmäksi mennä, kun olisi pitänyt kiertää aika pitkältäkin päästäkseen tuonne alas.

Myöhemmin iltapäivällä saimme naapurin. Ruotsalaisia. Alkuun meinasivat ihan viereemme parkkerata. Menin kiireesti ulos opastamaan paikka, jonka sitten valitsivatkin. Ruotsalaisilla on kuulemma sellainen tapa, että jos joku on jo saaren rannassa, sen täytyy olla hyvä paikka ja tietenkin ihan viereen. Oletettavasti siinä vieressäkin on hyvä paikka.

Jossain vaiheessa alkuiltaa rantasipi pyöri meidän kahden veneen puolessa välissä. Aika vipeltäjä on. En millään meinannut saada siitä kuvaa. Eikä tämäkään mikään kummoinen ole tarkennuksen suhteen. Vene keikkuu ja lintu on vikkelä liikkeissään. Koita siinä nyt sitten….

Aurinko teki laskuaan tänäkin iltana tuoden mukanaan tyynen meren.

Seuraavaan kertaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.