Stora Träskö meille uusi tuttavuus pe 28.6.

Heti aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti valitsemaani kohdetta. Viereisessä, Stora Halsö’ssä olemme useasti olleet, mutta nyt päätettiinkin tutustua tähänkin saareen, Stora Träskö’hön. Näin viikonlopuksi saattaa tuo naapurisaari tulla aika täyteen. Siellä olisi kyllä päässyt saunaan, mutta haluttiin mieluimmin olla ihan vaan ilman yleisöä. tämä sijaitsee Upinniemen laivastosatamasta länteen pari mailin verran.

Tuuli nyt idän puolelta 7-8 m/s joten tämän lahdukka tarjoa hyvän suojan.

Ja melkeinpä heti kun olimme saaneet Sarza kiinni saaren rantaan, tuli ensimmäinen ”häiriö” 😉 Kaksi kanoottia lipui hiljakseen ohitsemme.

Lämpöä riittää. Ulkona varjossa 28 ja merikin täällä 19 astetta. Silti teimme pienen tutustumisen saareen. Valitettavasti heinikkoa aika paljon, joten sinne ei menty. Punkkeja ei haluta nyt kavereiksi. Sen sijaan lännen puolelle saarta pääsi polkua ja kalliota pitkin hyvin.

Siellä aukeaa Porkkalanselkä. Huommiseksi iltapäiväksi on lupailtu 10 – 14 m/s lounaistuulta. Tämä meidän paikka toivottavasti antaa suojan myös tuolle puhurille. Voihan se vähän keinuttaa, mutta onneksi tuossa lännen puolella on muuta luoto vähän hillitsemässä maininkien tuloa. Kun se meinaan tuolta selältä voimiaan kerää, voi tämän saaren kallioihin tulla aikamoisia aaltoja.

Kiva on seurailla vesilintujen touhuja. Varsinkin näitten pienimpien. Tukkasotkan pesue pyörii tässä aivan veneemme lähistöllä.


Eväät mukana

aika iso nieltäväksi

Ikkunan läpi, siksi väri tuollainen. Hyvä että evästä riittä näillä vesillä ja että poikaset hallitsevan niiden nappaamisen.

Tämän mustavalkoisen tunnistin pitkästä pyrstösulasta.


alli uros

Valkoposkihanhiperheen touhujakin tuli tovi seurattua.


Palleroiden katse

Kun kerran linnut syövät, söimme mekin.

Tänään olikin kunnon ateria. Olin tarjouksesta ostanut naudan sisäfileen ja siitä tänään pihvit.

Oli aikas hyvää uusien perunoiden ja voin kera.

Alkuillasta kävin länsipuolella saarta ja näin sellaista, jota en ennen ole nähnyt. Isohko vene perä edellä kalliossa kiinni. On kuitenkin perävetolaite ja potkurit?

Toivottavasti on katsonut merisään ennustukset. Huomenna tuossa paikassa on helvetti irti.

Takaisin tullessa sain perhosen kiinni drinksulla. Nestetasapainosta pitää huolehtia, varsinkin kun vielä nyt, klo 18:52 ulkona varjossa 31 astetta. Huh Huh.


kukkabaarin asiakas

Loppupäyvä menikin ihan vaan oleillessa. Ei vaan jaksa.

Pakollinen ilta-aurinkokuva 😉

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.