Vosussa edelleen ke 5.6.

Taitaa tulla tästäkin päivästä lämmin.

Lähdimme aamupäivällä kaupalle ennen kuin tulee liian kuuma kävellä. Tällä kertaa kävelimmekin rantaa pitkin. Tänne on tehty upea kivetyksellinen kävely- ja pyörätie. Tässä ylitetään Vosujoki.

Virta on lähellä merta todella hiljaista. Taitaa olla jo tässä kohdin murtovettä. Nyt merivesi on todella alhaalla, -20-30 cm.

Kiven heiton päässä sillalta on kaksi lepopaikkaa. Tehty tuollaisiksi puolikkaiksi veneiksi. Hieno idea. Eikä tarvinnut kenkiään hienossa hiekassa sotkea.

Tämä mänty on nähnyt myrskyn jos toisenkin ja silti tanakasti pystyssä. Tässä kohdin olikin vähän vilpoisempi käyskennellä.

Kauppareissun jälkeen teimme Viron puolella ensimmäisen kerran itse ruokamme veneessä. Pääsi grilli pitkästä aikaa hommiin. Useammassa ravintolassa kävimme listoja lukemassa, mutta ei oikein sytyttänyt yksikään vaihtoehto. Eikä rannan ravintolassakaan ollut meille mieleistä tarjolla tänään.

Pieni lepo ja uudelleen kaupalle. Vielä piti saada edullisia hankintoja tehtyä koko kesää ajatellen. Olisimme jo aamupäivän reissulla ostaneet enemmän kaikkea, mutta kun koko kylässä ei ole taksia, niin ei jaksettu kantaa kaikkia kerralla. Siksi tämä toinen reissu.

Takaisin tullessa tämän saunan vieressä asustaa satamahenkilökunta. He olivat olleet kotikäynnillä ja vasta nyt tulivat hommiin. Saimme hoidetta siis samamaksut. Kaksi yötä ja á 20 € sisältää sähkön. Saunomisesta olisi pitänyt maksaa 30 € tunti, joten passasimme sen.

Huvikseni katsoin meidän kävelyt tällä reissulla.

Aika hyvä seitsemän päivän keskiarvo tämän ikäisille.

Ja kuten teksti kertoo, viime vuonna tähän mennessä olin kävellyt paljon enemmän.

Veneessä tein pieniä järjestely- ja huolto hommia. Piti saada kaikki ostokset pois jaloista. Onneksi tässä veneessä on pistopunkka ja se onkin oivallinen paikka työtää kaikki sellainen krääsä, jota ei päivittäin tarvitse. Ja sinne mahtuu paljon.

ilalla laiturilla kävi porukoita veneillään. Jokunen kävi jopa ajelulla. Viettävät ilmeisen paljon aikaa arki-iltaisin tällä tavalla tavaten kavereitaan ja jotkut nautiskelivat virvokkeita…

Sää lupailee sen verran tyyntä keliä aamuksi, että päätimme lähteä aamu tuimaan köröttelemään Suomen puolelle.

Seuraavaan kertaan.

Nyt ei tyyntynytkään täysin illaksi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.