Neeme Marina ma 3.6.

Kymmenen maissa päätimme vaihtaa maisemaa. Kyllä meillä on hyvät suhteet yläkerran herraan. Tällaiseen keliin pitää Sarza työntää.

Ajoa ei kohteeseemme tullut kuin kymmenen mailia. Nämä satamat ovat aika lähekkäin toisiaan. toisaalta eipä tule turhaa ajoa liikaa. Satama aika täynnä, johtuen paikallisista veneistä. Täällä ei olekaan montaa vierapaikkaa. Oisko 5-6 paikkaa meille turisteille. Toki, nytkin olemme ainuat turret.

Satamassa on tasokas ja upea ravintola. Suomalaisittain kohtuuhinnnat, mutta paikallisittain aika kallis. Illalla näkyi olevan aika paljonkin asiakkaita.

Matkalla kaupalle melkein kuin paluu 60-luvulle maaseudulla. Tuo kalliimpi ravinto on tässä kuvassa oikealla puolella.

Kauppaan ei ole kuin 400 metrin matka ja pihassa seisoo pari vanhaa ukkoa. Toinen on ilman kalaa jota hän haikailee.

Kauppa sisältä tosi siisti ja mielenkiintoisia pieniä yksityiskohtia. Kaupan yhteydessä kahvila ja saapi täältä ruokaakin.

Nyt Madam osti muutaman viinipullon sekä nautimme kakkupalat ja minä kahvit. Mielettömän hyviä kakkuja ja sen seitsemää sorttia on tarjolla. Päätimme tulla tänne illalla syömään. Ei ole ruuat hinnan kiroissa.

Tietysti rannan ravintolassa olisi laajempi valikoima, mutta meille kyllä kelpaa tämäkin.

Takaisin toista kautta ja kyllä täällä on siistiä. Neemen kylä tunnustettiin Harjumaan kauneimmaksi kyläksi vuonna 2001 Neemen kylä tunnustettiin Harjumaan kauneimmaksi kyläksi vuonna 2001  ja vuonna 2002 presidentti tunnusti sen Viron kauneimmaksi kyläksi.

Neemen kylä on ensimmäinen kylä Virossa, jolla on oma lippu ja vaakuna, jonka kuvaus on seuraava: sinisessä kilvessä 
hopeinen piikki kaarevilla sivuilla, joka ulottuu kilven yläreunaan ja kaksi kalaa vastakkaisia ​​värejä asetettuna pystyasentoon selässä. Sininen edustaa merta, hopeapiste viittaa viitta. Kalat viittaavat rantaharrastajien perinteiseen toimintaan – kalastukseen. Neemen kylän vaakuna merkittiin Viron vaakunarekisteriin 22.6.1996.

Erikoinen risuaita. En tiedä, onko aidan tekijä ollut laiska, kun on tuolla tavalla latonut riukuja tolppien väliin vai mikä on ollut. Mutta ihan kivan näköinen se kuitenkin on. Enkä ole ennen aikaisemmin tällaista nähnyt.

Satamasta länteen on pieni niemeke. Ranta on tyypillisesti kivikkoinen hiekkaranta ja matala.

Lähellä tuota niemekettä melkoisia ökytaloja. Ei varmaan mitää ihan tavallisten ihmisten asujamistoja. Noita oli pari kappaletta ja tontti rajoittuu mereen. On siina ruohonleikkaajalla hommaa, kun tuon parturoi. Aidan edessä koko matkalta kukkia.

Aika makee vanha hirsiaitta tai varasto.

Iltapäivällä kävimme syömässä kaupan yhteydessä olevassa kahvilassa. Halpaa oli. Nyt täytyy muistaa hinta ja laatu. Se kohtasi.

Sataman aallonmurtajan länsipuolella rannassa vanha purkkarin raato. Meillä kavereiden kanssa oli 70-luvulla saman tyyppinen ja liki saman kokoinenkin.

Olihan se pikkaisen lennätettävä droneakin. Eka kerran täällä Viron puolella. Edellisissä saaripaikoissa oli rannikkovartioston alukset lähellä, siksi en hirvinnyt. Täälläkin latasin uusimmat versiot, jossa ilmenee, ettei ole lentokielto aluetta.

Sitten vähän kylän näkymää ehkä vähän paremmin. En oikein uskaltanut lähemmäksi mennä, kun minun luvilla ei oikein saa. Pitää olla 150 metriä taloista.

Illalla oli kova puuskittainen tuuli, joten jätin auringon laskun kuvaukset väliin.

Seuraavaan kertaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.